Senderismo en los parques naturales

Publicado el: 31 May 2017

Parque natural de La Vall de Sorteny:

La vall de Sorteny ofereix un interès singular des del punt de vista científic, històric i educatiu, però també estètic, paisatgístic i recreatiu.

En un petit país de muntanya com Andorra, el Parc natural de la vall de Sorteny, tot i tenir una superfície limitada de 1.080 hectàrees, participa en la preservació de la biodiversitat i, més enllà de les fronteres, en la conservació del patrimoni natural i cultural dels Pirineus.

Parque natural de les Valls del Comapedrosa:

Coneguda la singularitat i importància de l’àrea del Comapedrosa per al manteniment de la biodiversitat del Principat d’Andorra, així com el seu valor simbòlic per contenir el cim més elevat del país, el Comú de la Massana va encarregar, l’any 2001, la realització del “Estudi de viabilitat i orientació estratègica per a la creació d’un espai natural protegit a l’àrea del Coma Pedrosa (La Massana)”. L’àrea d’estudi i l’àmbit d’ordenació d’aquest treball es va definir per la capçalera i per tot el vessant esquerre de la vall d’Arinsal: sectors de Comapedrosa, Pla de l’Estany, Montmantell, les Fonts, Percanela, el Mas, el Jou i el Solà del Pui, fins arribar al collet dels Colls, i incloent des de la divisòria d’aigües fins al riu d’Arinsal. Els resultats de l’estudi van permetre concloure que la creació d’un espai natural protegit era justificada i viable. L’estudi, a més, descrivia les possibles alternatives a considerar (jurídiques, de delimitació i de gestió) i establia les bases per a una ordenació racional de l’ús dels recursos naturals.